Jané avisa que hi haurà més detinguts pels incidents de Salou i du proves al jutge

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va dir ahir al Parlament que “hi haurà més detinguts” pels avalots a Salou arran de la mort de Mor Sylla. Ahir mateix van lliurar al jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona un dossier -que va exhibir ahir als membres de la diputació permanent del Parlament- amb fotografies i vídeos dels incidents en les protestes dels senegalesos de Salou arran de la mort de Mor Sylla.

Jané va explicar que han demanat “noves diligències” judicials per identificar algunes de les persones que van participar en els aldarulls i detenir-los. Se’ls podria acusar de fins a cinc delictes: desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys, lesions i coaccions. Els avalots van causar danys materials per valor de 175.000 euros, va dir el conseller, i 36 ferits. 27 dels ferits serien agents dels Mossos d’Esquadra, sis més eren vianants que no tenien res a veure amb les protestes, tres eren manifestants i un altre era el conductor del furgó funerari. L’home, que s’enduia el cos de Mor Sylla del lloc on va morir, va patir una fractura al pòmul quan un manifestant va trencar el parabrises del furgó amb un cop de roc.

La mort de Sylla l’11 d’agost va desembocar en una protesta contundent amb enfrontaments entre alguns membres de la comunitat senegalesa i la policia. Durant el matí els Mossos van carregar fins a cinc vegades però al migdia la protesta es va estancar al carrer Barcelona, just sobre la via del tren, que va estar tallada unes deu hores.

Ahir al Parlament Enric Millo, del PP, va criticar la falta de duresa dels Mossos per fer fora els manifestants de la via. Jané va explicar que havien seguit el criteri del comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, d’intentar resoldre la situació amb l’equip de mediació. Encara que va costar, va funcionar: els manifestants van marxar passades les nou del vespre, i segons Jané així es va evitar que els avalots s’escampessin per tot Salou en ple agost. Tot i això, tenien un dispositiu, amb 150 antiavalots preparats per carregar, si calia, a la nit.