Jardineres i paradetes al Front Marítim per posar fi al 'top manta'

L'Ajuntament de Barcelona i els cossos de seguretat arriben a un acord per dissuadir els venedors d'instal·lar-s'hi

L'Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord aquest dimecres amb representants del Port de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Renfe, Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, el departament d'Interior i els cossos dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana per acabar amb el 'top manta' a Barcelona a la zona del Front Marítim. L'actuació inclou la instal·lació de jardineres i de paradetes per dissuadir els venedors ambulants al Front Marítim, segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat fonts municipals.

La instal·lació d'aquests elements a la via pública, aplicada ja al Portal de l'Àngel per l'alerta antiterrorista, ha fet disminuir la presència de manters en aquesta zona. El document de treball també preveu estendre el dispositiu permanent de plaça Catalunya i del Portal de la Pau a tota la ciutat.

Ni rastre d'Espanya a la reunió per acabar amb el 'top manta' a Barcelona

La Guàrdia Urbana liderarà els operatius perquè té la competència sobre ocupació de l'espai públic, però comptarà amb el suport dels Mossos d'Esquadra, que es comprometen, juntament amb la resta de cossos policials –Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil–, a fer un pla de xoc per intervenir la mercaderia i les xarxes d'importació i venda, tant en naus com a les duanes. A les estacions de Renfe o de metro seran els vigilants de seguretat els que hauran d'evitar que s'hi instal·lin els venedors ambulants, així com impedir el trasllat de mercaderia fora de Barcelona. 

També es plantegen projectes per ajudar els manters a trobar una sortida laboral, amb la col·laboració de l'agència d'ocupació de l'Ajuntament Barcelona Activa. Una opció que hi ha sobre la taula és que treballin als mercats municipals, a Mercabarna i a la Confraria de Pescadors de Barcelona.

El consistori es compromet a ampliar els plans d'ocupació municipal que ja existeixen, i que l'any passat van suposar la contractació d'un centenar de venedors ambulants. Un 72% ja han trobat una altra feina i no han tornat a la manta, apunten des del consistori. També hi ha la cooperativa de roba i serveis DiomCoop, que espera seguir creixent sense dependre de les subvencions. El document parla també de la possibilitat de modificar la llei d'estrangeria per escurçar d'un any a tres mesos el termini per aconseguir un permís de feina.

Els valents de Diambaar: d’exmanters a dissenyadors

 

Més continguts de