Publicitat
Publicitat

Jaume Asens: "Els càrrecs que s'imputen als detinguts en l'Operació Pandora es basen en especulacions"

Tot i que encara no coneix de què s'acusa al seu client -el bomber en llibertat amb càrrecs-, l'advocat diu que molts dels implicats simplement havien visitat a la presó els presumptes autors d'un atemptat a la catedral de l'Almudena de Saragossa

 

 

L'advocat del bomber implicat en l'Operació Pandora -que aquest dijous va quedar en llibertat-, Jaume Asens, ha assegurat aquest divendres que els càrrecs que s'imputen als detinguts en la macrobatuda contra anarquistes es basen en "hipòtesis i especulacions". "Se'ls acusa de tenir relació amb dues persones a la presó que presumptament haurien comès fa uns anys un atemptat a l'església de l'Almudena de Saragossa, on es va col·locar un artefacte explosiu", ha explicat en una entrevista a 'RAC 1', per afegir: "La majoria d'aquestes persones els haurien anat a visitar a la presó".

"I un d'ells havia avalat un dels pisos on havia estat una de les persones. Això és suficient per imputar-li aquests fets?", s'ha preguntat Asens, que ha destacat la necessitat d'establir una relació o nexe clar de vinculació entre detinguts i els teòrics atemptats. "S'estira de connexions llunyanes", s'ha queixat, i encara ha explicat que algun dels detinguts simplement estava al mateix grup llibertari que un dels suposats actors del citat atemptat o tenien a casa un llibre titulat 'Contra la democràcia'.

"Hi ha un component ideològic en la imputació. És la vella temptació autoritària d'acusar més pel que s'és que pel que s'ha fet", ha dit Asesns, per lamentar que s'estigui traient les coses "fora de context" i que es tracti d'una operació policial "esbiaixada".Al marge d'això, Asens ha deixat clar que, en relacio al seu client, el bomber, no ha rebut "cap document on s'especifiqui ni els fets ni la imputació concreta": "Segur que hi han d'haver indicis, però jo no els conec".

Contrast amb els delictes de coll blanc

L'advocat ha titllat de "vergonyosa la duresa repressiva" de l'Operació Pandora, i ha denunciat el contrast d'aquesta amb la "laxitud o tolerància que s'exigeix als delictes de coll blanc". De fet, ha explicat que quan aquest dimarts els familiars dels detinguts reunits davant l'Audiència Nacional van ser rodejats per un dispositiu policial i posteriorment identificats. "Els agents deien que era una reunió il·legal", ha dit, per considerar que es tracta d'accions estratègiques per escalfar l'ambient abans de les manifestacions que tindran lloc aquest dissabte a diferents punts de l'estat espanyol contra la llei de seguretat ciutadana.

La banalització del terrorisme

L'advocat i membre de Guanyem i Podem no s'ha estat de considerar que "s'ha banalitzat molt el concepte del terrorisme i se'n fa una interpretació molt extensiva". Ha posat l'exemple de l'estratègia de la "dreta espanyola" de desqualificar un adversari acusant-lo d'etarra: "Tothom que té una opinió divergent és acusat d'etarra. Forma part del manual de la dreta espanyola".

Més continguts de