Societat 29/08/2012

Joan Villarroya: "La vida sexual dels Borbons ha sigut molt agitada"

L'historiador que va coordinar 'Els Borbons en pilotes', un recull documental sobre les intimitats de la dinastia, parla amb l'ARA dels draps bruts dels monarques

Carme Riera Sanfeliu
1 min
Joan Villarroya: "La vida sexual dels Borbons ha sigut molt agitada"

BarcelonaL'historiador Joan Villarroya comenta en una entrevista a l'ARA la vida sentimental i sexual dels Borbons. L'historiador va coordinar 'Els Borbons en pilotes' (Cossetània, 2012), un recull històric i documentat sobre les intimitats de la dinastia que encara regna a Espanya.

"Els afers dels Borbons semblen vestits amb una aurèola intocable. Totes les històries de faldilles s'han de camuflar i la família reial se l'ha posat com a arquetip d'un model de família tradicional. Això i la realitat es claven coces".

"El rei va definir la reina com 'una gran professional'. L'empresa és massa important per partir peres, hi ha un pacte per salvar el negoci i per aconseguir que tingui continuïtat".

"El rei no abdicarà. Té 74 anys i està 'xungo', però no m'imagino que vulgui cedir per debilitat física. La reina d'Anglaterra porta 60 anys de regnat! Isabell II va viure més anys no sent reina que amb la corona, i va acabar desapareixent del mapa. Quan et treuen la corona deixes d'existir".

"Al rei tothom li reconeix la intuïció per mantenir-se. Aquesta vida l'ha portat sempre, i abans, de jove, encara més... No sé si el fill tindrà el mateix esperit de supervivència".

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats