Societat
Societat 21/09/2011

Joan Rigol: "El finançament de la Sagrada Família està cobert amb la recaptació de les entrades. De fet, tenim un petit superàvit"

El president de la junta constructora justifica l'abandonament del càrrec perquè amb l'acabament de les obres “s'obre una nova etapa” de projecció del missatge de Gaudí que “necessita gent nova” i “un equip nou"

Redacció
1 min
Joan Rigol, president de la junta constructora de la Sagrada Família, en una comparaixença al Parlament / ACN

BarcelonaEl president de la junta constructora de la Sagrada Família, Joan Rigol, destaca que el finançament de la Sagrada Família “està cobert amb la recaptació de les entrades” i subratlla que, fins i tot “tenim un petit superàvit”. Ho ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'endemà d'assenyalar el 2026 com a data aproximada d'acabament del temple, a la vegada que ha volgut recordar que “mai han demanat una subvenció pública” per tirar endavant les obres.

Preguntat per la seva decisió de deixar el càrrec de president, Rigol argumenta que “moltes de les coses que ens havíem establert, ja s'han assolit”, com “tenir l'església acabada per dins i oberta a tothom” i millorar la capacitat gestora de la junta, i assegura que “ara s'obre una nova etapa” que “necessita gent nova i un nou equip”. Rigol subratlla que “acabar materialment” el temple implica “donar-li el contingut que necessita” i destaca que la nova junta haurà de projectar a nivell europeu el missatge de “contemplació” i “civisme actiu” projectat per Gaudí quan el va concebre.

stats