LES ESTRENES DE LA SETMANA
Societat 11/02/2011

Joaquin Phoenix va més enllà del límit de la pantalla a 'I'm still here'

Josep Lambies
2 min
Joaquin Phoenix es converteix en un drogoaddicte decadent a I'm still here .

BarcelonaL'actor Casey Affleck debuta com a director amb la pel·lícula més controvertida de la temporada, associat amb el seu col·lega i cunyat Joaquin Phoenix. És un projecte volat en tots els sentits, que es va començar a rodar el 16 de gener del 2009 en un club nocturn de Las Vegas. La primera vegada que es va parlar d' I'm still here es deia que el film d'Affleck seria un documental sobre la decadència de Phoenix, qui havia anunciat la seva retirada del món de la interpretació per converti r-se en una estrella de hip-hop.

L'actor, que aleshores tenia 34 anys, havia passat per les mans dels millors directors del moment. Va treballar amb Gus van Sant, va interpretar l'adversari de Russell Crowe a El gladiador i, després dels papers a Senyals i El bosc , prometia ser el rostre recurrent en la filmografia de Shyamalan. Amb aquesta poderosa trajectòria i, sobretot, després de l'estrena de la magnífica Two lovers , de James Gray, la notícia del seu viratge sonava a un suïcidi professional.

Va comunicar la nova al late show de David Letterman, durant la promoció de la pel·lícula de Gray. Va arribar al plató amb barba, ulleres fosques i pinta d'anar entonat. Durant l'entrevista es va limitar a respondre amb monosíl·labs i al final de la conversa Letterman, irònic, va dir: "És una llàstima que Joaquin Phoenix no hagi pogut estar avui amb nosaltres." La resposta de Phoenix va ser: " I'm still here " (encara sóc aquí, en anglès).

L'aparició va remoure el safareig públic. A la gala dels Oscars l'actor Ben Stiller va fer una imitació del nou Phoenix passat de voltes. Al mes de setembre, després de presentar I'm still here a Venècia, Casey Affleck va confessar que el seu polèmic film és una ficció. Phoenix va quedar retratat per haver interpretat el millor paper de la seva vida, dins i fora de la gran pantalla. Fa poc va reaparèixer al late show de Letterman, afaitat i serè, per desmentir l'engany i comunicar al món sencer que la seva carrera d'actor encara no s'ha acabat.

stats