Jordi Martí (PSC) dimiteix i deixa l'Ajuntament de Barcelona

Ho ha decidit així després de no arribar a la segona volta de les primàries socialistes a la ciutat

El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, renunciarà avui al seu càrrec de regidor de l'Ajuntament de Barcelona, segons fonts socialistes, després de no superar la primera volta de les primàries del PSC a Barcelona.

Martí, que va sortir derrotat de les primàries del PSC per elegir el candidat a l'alcaldia, ha convocat aquest matí el grup municipal  per anunciar-los la seva decisió i atendrà la premsa a les 13.30 h. Martí va agafar el relleu de president del grup socialista al consistori de Jordi Hereu quan aquest va deixar l'Ajuntament i afrontava les primàries com la revalidació del seu projecte. Finalment, però, va quedar fora de la cursa a la primera volta. Jaume Caollboni va ser escollit alcaldable.

Martí era el més crític amb la direcció socialista dels cinc aspirants a les primàries. De fet, va ser el primer a deixar l'executiva i, ja abans de començar la cursa electoral, havia trencat en diverses ocasions la disciplina de vot en qüestions relacionades amb el procés sobiranista. Es va negar, per exemple, a votar contra la consulta i contra la declaració de sobirania aprovada pel Parlament.

Collboni, que ja ha anunciat que pensa liderar l'oposició municipal a Xavier Trias sense esperar a les eleccions municipals del 2015, treballarà ara amb un nou president de grup municipal, que serà qui agafi el relleu de Martí.