Jorge Fernández Díaz demana que no s'abaixi la guàrdia davant les agressions racistes

El ministre d'Interior considera "fonamental" la col·laboració ciutadana i destaca que el fet de gravar l'agressió en vídeo i difondre'l a la xarxa ha permès la detenció

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat "no abaixar la guàrdia" davant les agressions racistes com la que es va produir dissabte passat a la nit al metro de Barcelona i ha volgut destacar que la col·laboració ciutadana és "fonamental" per combatre aquestes conductes.

Fernández Díaz ha puntualitzat que el fet de gravar l'agressió en vídeo i difondre'l a la xarxa ha permès la detenció de l'agressor. El ministre de l'Interior ho ha dit aquest dimarts en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés dels Diputats.

"No podem ni hem d'abaixar la guàrdia", ha afirmat. "Me n'alegro molt que hi hagués una persona que gravés l'escena i que la pengés a la xarxa, encara que després se'n penedís, però hi ha hagut temps suficient perquè els Mossos d'Esquadra hagin pogut detenir l'agressor", ha afegit Fernández Díaz.

"Crec que la col·laboració ciutadana és fonamental perquè estiguem molt atents, no abaixem la guàrdia i qualsevol sospita, indici de conducta racista, sigui combatuda", ha subratllat el ministre, que ha insistit que "a Espanya ens podem sentir raonablement orgullosos de nosaltres mateixos perquè la nostra societat és enormement tolerant i respectuosa amb el diferent".

Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor com el presumpte autor de l'agressió al metro de Barcelona i també s'han imputat altres dues persones per ser còmplices de l'agressor. La víctima és un jove de 25 anys, resident a Barcelona i originari de Mongòlia.

Més continguts de