EDUCACIÓ
Societat 03/01/2012

El ministre Wert aposta per un gran acord "nacional" per reformar l'educació

Assegura que buscarà un ampli consens polític i social amb la implicació de les comunitats autònomes que tenen transferida la competència

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha apostat aquest dimarts per arribar a un gran acord per reformar l'educació i resoldre els problemes del sistema. Un acord, ha dit, no ja polític, sinó "nacional".

En declaracions a Onda Cero, Wert ha destacat la necessitat de mirar "menys cap enrere que cap endavant" i ha advocat per un ampli consens polític i social i amb una essencial implicació de les comunitats autònomes que tenen transferida aquesta competència.

Per això, segons ha dit, seria convenient arribar a una coincidència en el diagnòstic dels errors de l'ensenyament a Espanya, perquè la situació actual ha portat a una "cultura de la mediocritat, de càstig de l'excel·lència, que està castigant les oportunitats de futur de la societat espanyola".

Wert ha recordat que els resultats d'abandonament escolar prematur són els pitjors de l'entorn europeu, mentre que els d'excel·lència són dels més baixos.

Per Wert, s'ha arribat a una "pèrdua de la cultura de l'esforç" i a una "atenció laxa als resultats", una situació que ha de canviar radicalment amb una dimensió pedagògica que les autoritats han de traslladar a la societat.

Ha advertit que els canvis en el sistema educatiu triguen a produir resultats i que per això és "urgentíssim" posar-se a la feina.

stats