Societat 06/06/2013

El ministre d'Indústria: "És més important garantir la nutrició dels nens que seguir tenint una televisió autonòmica"

José Manuel Soria insta les comunitats autònomes a afinar les "prioritats" a l'hora de gastar els recursos públics

Europa Press
1 min
José Manuel Soria / EFE

MadridEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha qüestionat aquest dijous les prioritats de despesa d'algunes comunitats autònomes i ha assegurat que és "més important garantir la nutrició dels nens que seguir tenint una televisió autonòmica".

Sòria ho ha dit en una entrevista a Telecinco, en ser preguntat per la situació concreta d'alguna escola a les Canàries. "És una qüestió de prioritats", ha dit el ministre, que ha recordat que "ara un govern autonòmic pot dir venc una televisió autonòmica i no segueixo utilitzant recursos públics", que en el cas de Canàries són 35 milions d'euros, ha explicat.

Per Sòria, una televisió o una policia autonòmica "no és un servei essencial, no és imprescindible, és molt més prioritari el que estem parlant [l'alimentació dels escolars], però és una funció que correspon a les comunitats autònomes". "Tenen eines i marge de maniobra", ha conclòs.

Ahir es va saber que, només a Barcelona, hi ha 2.100 casos de nens que podrien patir problemes de malnutrició, 740 dels quals són casos greus. De fet, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir que el seu departament està treballant en l'elaboració d'un protocol de detecció i actuació en escoles i instituts en casos de malnutrició infantil.

stats