Societat 26/07/2012

Josep Maria Garrell, nou rector de la Universitat Ramon Llull

El nou rector és doctor en enginyeria electrònica i ha agafat el relleu d'Esther Giménez-Salinas

Ara
1 min

BarcelonaEl patronat de la Universitat Ramon Llull (URL) ha nomenat aquest dijous al vespre Josep M. Garrell i Guiu com a nou rector. Garrell succeeix així Esther Giménez-Salinas, rectora d'aquesta universitat des del 2002 i que ha esgotat el seu mandat, segons el que preveuen els estatuts del centre. L'acte de presa de possessió tindrà lloc el proper dia 5 d'octubre.

Garrell (l'Espluga del Francolí, 1969) és doctor en enginyeria electrònica i professor catedràtic de la URL i ha estat nomenat rector després de rebre l'informe favorable de la junta de govern. El seu mandat s'iniciarà el proper 1 d'octubre.

El nou rector va emmarcar la seva tesi doctoral en el context de l'arquitectura dels computadors, de la microelectrònica i les tècniques d'aprenentatge automàtic. Aquest camp de recerca requeria un maquinari inexistent encara a l'Estat espanyol, cosa que el va portar a sol·licitar i guanyar una beca de supercomputació de la Fundació Catalana per a la Recerca per fer ús del Centre de Supercomputació de la Carnegie Mellon University, a Pittsburgh (EUA).

Durant el mandat de la doctora Esther Giménez-Salinas, la URL s’ha caracteritzat per la consolidació de la seva estructura, pel reconeixement dels agents socials i les administracions i per una plena integració en el sistema universitari, tant català com de l'estat espanyol, tal com remarca la universitat en un comunicat.

stats