Societat 13/01/2012

Josep M. Álvarez: "La protesta del castellà dels Mossos ha estat una rebequeria que no s'hauria d'haver produït mai"

El secretari general de la UGT assegura que ni el conjunt del sindicat ni el SAP, la branca dels Mossos, aproven la utilització de la llengua en un conflicte laboral. Qualifica l'anunci de "relliscada" i al·lega que tots els funcionaris estan sotmesos a "molta pressió"

Sílvia Barroso
1 min

Barcelona"Ha estat una rebequeria provocada per la tensió i mai s'hauria d'haver produït". Aquesta és l'opinió del secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, que aquest divendres a la nit atenia personalment els periodistes per telèfon per aturar la bola de foc originada aquesta tarda, quan ha transcendit que els sindicats dels Mossos d'Esquadra, entre els quals el SAP-UGT –el majoritari– anunciaven l'ús "preferent" del castellà per part dels agents per protestar contra les retallades del govern català.

"La llengua no és del Govern, és de la gent. Ha costat molt recuperar-la i ara és patrimoni de tots els ciutadans. No es pot utilitzar en cap conflicte", ha dit Álvarez, taxativament, a l'ARA. Segons ell, el mateix secretari general del SAP, l'organització de la UGT a la qual se sindiquen els mossos, Josep Gázquez, està en desacord amb aquest tipus de protesta.

L'única explicació que troba Álvarez per al fet que s'hagi arribat a proposar aquesta mesura de protesta és la "tensió" a la qual estan sotmesos "tots els treballadors de la funció pública" des de fa uns mesos. "Una relliscada la pot tenir qualsevol", ha conclòs.

stats