SANITAT
Societat 11/01/2012

Josep Prat: "No vull que la imatge i el prestigi de l'ICS puguin quedar afectats"

El president de l'Institut Català de la Salut (ICS) exposa en una carta que deixa els càrrecs al hòlding Innova de Reus i al grup USP Hospitals per centrar-se en la transformació de l'empresa pública. Prat defensa que la compatibilitat de funcions era "legal"

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, ha argumentat aquest dimecres, en una carta oberta, els motius de la seva renúncia als càrrecs de director general del hòlding municipal Innova de Reus i de conseller del grup USP Hospitals. Prat ha defensat que la compatibilitat d'aquests càrrecs amb la presidència de l'ICS era "legal, legítima i no excepcional". Tanmateix, ha detallat que la seva dimissió pretén evitar més polèmiques a l'entorn de la seva figura. "No vull que, en cap cas, la imatge i el prestigi de l'ICS i, per extensió, de la Generalitat de Catalunya puguin quedar afectats".

Prat ha afirmat que, després d'una llarga trajectòria dins el sector sanitari, havia arribat el moment de "centrar esforços" en la presidència de l'ICS. "He decidit dedicar-me de forma prioritària a l'encàrrec que m'ha confiat el Govern i que no és altre que encapçalar un projecte engrescador que ens permetrà transformar l'ICS en una empresa pública moderna i adaptada a les necessitats de salut de la ciutadania a la qual donem servei".

stats