Societat 14/10/2012

La Jove de Tarragona es doctora en gammes extra

La colla descarrega el primer cinc de nou de la seva història al Vendrell per les festes de Santa Teresa

Efren Garcia
2 min
El 5 de 9 que la Jove dels Xiquets de Tarragona ha descarregat al Vendrell per les festes de Santa Teresa / TJERK VAN DER MEULEN

El VendrellDesprés de la primera edició del Concurs de trenta-dues colles, el món casteller segueix a un ritme espectacular. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha eclipsat avui al Vendrell les nombroses diades del cap de setmana en descarregar el primer cinc de nou de la seva història. Ara bé, castells com el dos de vuit dels Nens del Vendrell, el pilar de sis dels saballuts, o el tres de set dels Castellers de Caldes ens donen un clar apunt del nivell històric d'una temporada que encara ens reserva moltes sorpreses.

La catedral de Tarragona ara compta amb un pis més

La Colla Jove Xiquets de Tarragona no s'ha arronsat després d'un concurs de castells molt exigent. Aquest diumenge al Vendrell han plantejat una diada molt ambiciosa. Els tarragonins han iniciat l'actuació descarregant el tercer nou de vuit de la temporada i atacant sense por el cinc de nou folrat. Si bé l'han desmuntat en un primer intent, els de la camisa lila han demostrat la seva vàlua descarregant per primer cop l'estructura de gamma extra que els va donar l'accés al màxim nivell dels castells. Els tarragonins no havien descarregat mai el cinc de nou i és el primer cop que completen dos castells de gamma extra en una mateixa actuació. No satisfets amb la gran fita, han posat la cirereta al pastís descarregant el tercer pilar de set folrat del seu historial, el primer després de quinze anys sense aconseguir-ho.

Els nens tornen a folrar el dos

Els Nens del Vendrell han aprofitat la prestigiosa cita de Santa Teresa per tornar a plantar cara al dos de vuit folrat. Poc es podien pensar els de la camisa roja dos mesos enrere que acabarien l'any descarregant dues torres de vuit i plantejant una diada inèdita. Finalment, tot i la glòria de la torre, els ha fallat el tres de vuit per completar la primera tripleta de castells de vuit del seu historial.

Valls torna empatar

Les dues colles de Valls han compartit plaça amb la Colla Jove i amb els Nens del Vendrell i han tornat a igualar les seves forces després de l'empat al segon lloc del Concurs de Castells de Tarragona. Més baixes de revolucions, ambdues formacions han signat uns registres discrets, amb el tres de nou folrat com a millor construcció.

L'espadat fa somniar els saballuts

Els Castellers de Sabadell han descarregat avui a Vic el segon pilar de sis de la temporada i de la seva història. El bon funcionament de l'espadat verd i el magnífic estat de forma de la colla fa somniar els saballuts d'acabar la temporada estrenant una nova estructura de la gamma alta de vuit: el quatre amb el pilar.

Èxits de totes mides

Després de fer un gran esforç en el que va d'any per consolidar-se dins la gamma de colles de castells de set, als Castellers de Caldes dissabte els va arribar el seu gran premi. Van tornar a descarregar junts el tres i el quatre de set durant la seva festa major i van segellar-ho completant la tripleta amb el cinc de sis. Aquests tres castells componen la millor actuació de la colla del Vallès Oriental.

stats