Joves aprenents a la cuina d'El Celler de Can Roca

Tres estudiants d'hostaleria de Barcelona rebran una beca per formar-se amb els germans Roca

Quatre mesos de formació als fogons d'El Celler de Can Roca. Aquesta és la beca BBVA de gastronomia que l'entitat bancària i el restaurant dels germans Roca atorgaran aquest dimarts a tres estudiants del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona (CETT). Vuit candidats per a cuina i cinc per a servei són els aspirants que han estat preseleccionats entre els millors alumnes del CETT.  Els tretze joves ara ja treballen juntament amb els professionals del restaurant amb tres estrelles Michelin, però només dos aconseguiran la beca de cuina, i un, la d'especialista en sala.

Aquesta oportunitat permetrà als estudiants col·laborar colze a colze amb l'equip d'El Celler, tant en la preparació dels plats com en el servei de sala. Una experiència que des de l'escola qualifiquen d'"única" i de "bon complement" per a l'aprenentatge d'aquests aprenents culinaris. "L'experiència en un entorn on l'excel·lència és la base és una gran oportunitat", ha valorat la directora de l'Escola Tècnica Professional i dels estudis universitaris de gastronomia del CETT, Nan Ferreres. 

Després de visitar diferents ciutats de l'Estat, on ja han escollit altres aprenents, ara els germans Roca aterren a Barcelona per completar la formació d'uns alumnes que posaran en pràctica els seus coneixements en un dels restaurants més destacats del panorama internacional. "Des del BBVA estem molt il·lusionats de poder ajudar a complir el somni de tres joves que podran estar a les cuines d'un dels restaurants més desitjats del món durant quatre mesos i aprendre dels millors", ha destacat el director territorial de BBVA a Barcelona, Christian Terribas.

Homenatge a la cuina catalana

La col·laboració entre el BBVA i El Celler va començar fa cinc anys i ja han fet tres gires internacionals en països d'Amèrica, Àsia i Europa. Barcelona és la sisena parada d'aquest projecte a l'Estat, després que s'hagin donat una trentena de beques a Galícia, el País Basc, Andalusia, el País Valencià i Madrid. Com s'ha fet en les estades anteriors, en aquesta parada a Barcelona El Celler aprofita per presentar un menú representatiu de la gastronomia catalana i amb productes locals.

Més continguts de