Societat 15/10/2011

Julian Assange dóna suport inesperat als 'indignats' de Londres

Unes 800 persones s'han concentrat a la City. El fundador de Wikileaks ha assistit a la concentració envoltat de guardaespatlles

Afp
1 min
Julian Assange

Uns 800 indignats s'han manifestat aquest dissabte a la tarda al cor financer de Londres amb el suport inesperat del fundador de Wikileaks, Julian Assange.

L'arribada d'Assange, que està en llibertat condicional en una mansió prop de Londres a l'espera d'una possible extradició a Suècia, on està processat per violació, ha aixecat crits d'alegria.

"Donem suport al que està passant aquí perquè el sistema bancari a Londres és receptor de diners de la corrupció", ha dit el fundador de Wikileaks a les escales de la Catedral de St Paul, on s'han congregat els manifestants.

La policia de Londres, Scotland Yard, molt criticada per la tèbia resposta durant els disturbis d'agost i les protestes estudiantils anteriors, ha preparat un dispositiu impressionant per evitar més incidents.

Al migdia hi ha hagut enfrontaments menors amb la policia quan alguns manifestants han intentat dirigir-se a la Borsa de Londres. Un portaveu d'Scotland Yard ha dit que l'esdeveniment ha estat "en gran mesura, pacífic".

Una persona ha estat detinguda per "agredir un policia", segons Scotland Yard.

L'estació de metro St Paul estava tancada, però la catedral, un dels punts d'atracció turística de Londres, ha quedat oberta als visitants.

stats