Junqueras acusa el Govern i el PSC de precipitar-se i cedir a les exigències dels promotors de BCN World

El líder republicà rebutja la rebaixa "brutal" prevista en els impostos referents al joc i promet treballar per millorar l'acord

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha criticat el Govern i el PSC per cedir a les exigències dels promotors de BCN World per tancar un acord al més aviat possible. El líder republicà ha declarat abans de la manifestació en defensa de l'Ebre i el seu delta que la modificació de la llei per fer realitat el macrocomplex d'oci suposa, entre d'altres, una rebaixa "brutal" en la fiscalitat referent al joc i les apostes, que passarà del 55% al 10%, no només a BCN World, sinó a les instal·lacions que desenvolupen aquest tipus d'activitat.

Junqueras ha lamentat que casinos i semblants s'hagin beneficiat de la rebaixa d'impostos "sense fer res a canvi". Per això, confia que "la precipitació del Govern i el PSC per cedir a les peticions i exigències dels promotors de BCN World" no impossibiliti que, finalment, "hi hagi un bon acord". En aquest sentit, Oriol Junqueras insta a "vetllar perquè la rebaixa fiscal no perjudiqui la ciutadania" en un moment que, segons indica, "demanem esforç a tothom, sovint a gent que no té gaire o no té res", diu. "I en canvi, veiem que aquells que tenen més es beneficien de la protecció de CiU i PSC", ha afegit. "És un greu error", ha constatat.

Convenis amb ajuntaments, acords amb instituts de secundària per vincular formació amb preparació professional o "vetllar perquè no hi hagi una explosió urbanística" a la zona són alguns punts que Junqueras ha apuntat que caldrà considerar d'ara endavant. Per això, ha subratllat que elaborar unes lleis a mida d'uns pocs "no acostuma a ser bo per a la immensa majoria".

Més continguts de