SOCIETAT
Societat 07/01/2011

La Junta expedienta la rostidoria de Marbella insubmisa a la llei antitabac

L'incompliment reiterat dels requeriments de les autoritats sanitàries podria suposar per al propietari una multa d'entre 10.0001 i 600.000 euros

Redacció
1 min
Imatge de l'Asador Guadalmina. Foto: EFE

BarcelonaLa Junta d'Andalusia ha notificat aquest divendres l'inici d'un expedient sancionador al propietari de l'Asador de Guadalmina de Marbella, contrari a la llei antitabac. El restaurant també podria enfrontar-se a un altre procediment sancionador per part de l'Ajuntament de la ciutat.

La rostidoria havia penjat cartells visibles des de l'exterior de l'establiment on declarava que “davant la imminent entrada en vigor” de la nova normativa, no pensava aplicar-la fent ús dels “seus drets”. A parer del propietari, la llei antitabac és “una cortina de fum creada pel nostre Govern per tapar set anys de destrucció massiva d'Espanya”.

A l'expedient sancionador iniciat per la Junta es considera que el propietari de la rostidoria ha comès una infracció "molt greu" per l'incompliment reiterat dels requeriments específics formulats per les autoritats sanitàries, fet que suposa una multa d'entre 10.001 i 600.000 euros.

"Dies enrere es va requerir oficialment que deposés la seva actitud, retirés els cartells que inciten al tabac i complís la normativa", recull el comunicat de la Junta, que ha informat el propietari de l'establiment de què disposa de quinze dies hàbils per realitzar al·legacions.

El propietari del restaurant, José Eugenio Arias, va denunciar una parella de policies que va identificar els clients que estaven fumant dins de l'establiment i va manifestar que no descarta la idea de crear una societat gastronòmica, a la qual només podrien accedir els socis i on no cabrien prohibicions de cap tipus.

stats