Junts per Catalunya denuncia la líder de Cs de Barcelona al Comitè d'Ètica

Acusen Luz Guilarte d'haver insultat els regidors independentistes 

"Colpistes". "Covards fugats". Són algunes de les expressions que va fer servir la líder de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, per referir-se als presos polítics i als exiliats. Ho va fer durant una intervenció, la setmana passada, a la comissió municipal de Presidència quan es discutia una proposició, presentada per ERC, per acordar una resposta institucional de la ciutat en el cas que la sentència al Procés sigui condemnatòria. Ara el grup de Junts per Catalunya –que amb el seu cap de files, Joaquim Forn, a la presó, es va sentir especialment atacat per les acusacions– ha denunciat Guilarte al Comitè d'Ètica de l'Ajuntament.

Consideren que la portaveu de Cs va evitar referir-se al tema que s'estava discutint i que, en canvi, va "insultar i acusar de diferents delictes" a regidors del consistori. Recorden, per exemple, que Guilarte va acusar els presos d'haver "robat" les dades dels catalans i haver-les utilitzat per als "seus fins" o d'haver "pagat un cop d'estat en tota regla". I també els va situar en la "trama del 3%", que va definir com a "corrupta i mafiosa".

Barcelona acorda,amb els vots de Colau, sumar-se a la resposta contra la sentència del Suprem

JxCat lamenta que les acusacions no anessin acompanyades de cap fórmula per garantir la presumpció d'innocència i defensa que el dret a la llibertat d'expressió no pot estar per sobre del dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. L'escrit el firma la número dos del grup, Elsa Artadi, i acusa Guilarte d'haver incomplert el codi ètic i de conducta de l'Ajuntament. La formació considera "gravíssimes" les expressions de Guilarte i demana al Comitè d'Ètica que no quedin impunes. Aquest comitè, format per cinc persones de reconegut prestigi en l'àmbit de la defensa de l'ètica i creat el mandat passat, té entre les seves funcions vetllar pel correcte funcionament del codi de bona conducta.

‘Càsting’ per escollir els guardians de l’ètica municipal

Es dona el cas que, en paral·lel a aquest procés, el grup municipal de Cs ha demanat la dimissió immediata d'Artadi per haver manifestat el seu suport als membres detinguts dels CDR. En el seu discurs del dia de la Mercè, Guilarte va carregar contra Artadi. L'acusa d'haver fet un "espectacle vergonyós" per haver assistit a la concentració de suport als independentistes detinguts.