Justícia analitzarà els efectes del 155 en el calendari previst per a les noves presons

Capella assumeix que el tancament de Wad-Ras pot endarrerir-se

La consellera de Justícia, Ester Capella, admet que l'aplicació de l'article 155 pot afectar el calendari previst per al tancament dels centres penitenciaris més obsolets de la xarxa catalana i la construcció de nous equipaments –com ara el futur centre penitenciari obert o la presó de dones i de preventius, que han d'anar a la Zona Franca de Barcelona–."No vull parlar d'endarreriments però hem d'analitzar com ens ha afectat i intentar revertir els efectes i refer els objectius", ha explicat Capella durant una visita al centre penitenciari de dones de Wad-Ras, a Barcelona, que ha sigut el seu primer acte públic com a consellera.

En el cas del nou centre penitenciari obert, la previsió era que estigués operatiu el 2021, mentre que la nova presó de dones i preventius es preveia que estigués en funcionament el 2025. Els dos equipaments s'han de construir en uns solars a la Zona Franca de Barcelona.  

"Amb el tancament de la Model hem guanyat en condicions"

El director de Presons, Amand Calderó, també ha valorat positivament el tancament de l'antiga presó de la Model, a l'Eixample de Barcelona, ara fa un any. "Hem guanyat en condicions per als interns i els treballadors", ha explicat Calderó.

El tancament ha implicat convertir la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, en el centre de referència per als interns que encara esperen condemna a l'àrea de Barcelona. Calderó ha assegurat que ha funcionat molt bé la planificació amb els Mossos d'Esquadra per assumir el nou volum de trasllats i també ha explicat que s'ha aconseguit "integrar les plantilles" tot i les queixes inicials dels treballadors de l'antiga presó de l'Eixample.

Més continguts de