PROJECTE D'ENVERGADURA
Societat 26/05/2012

La Justícia no deixa edificar al solar d'Alcorcón ofert a Adelson

Una sentència judicial converteix en sòl no urbanitzable els terrenys d'Alcorcón oferts a Sheldon Adelson per construir Eurovegas. La resolució suposa un entrebanc per a la candidatura de Madrid.

Joan Serra
2 min
Sheldon Adelson  durant la visita que va fer a principis de maig als terrenys d'Alcorcón.

BARCELONAEl projecte del macrocomplex hoteler i d'oci projectat per Sheldon Adelson s'allunya d'Alcorcón, uns dels terrenys que la Comunitat de Madrid havia ofert al magnat com a possible seu d'Eurovegas. Una sentència de l'11 de maig del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) anul·la, per un defecte de forma, els acords adoptats el 2008 pel govern madrileny que convertien en sòl urbanitzable les més de 1.200 hectàrees situades al nord del terme municipal d'Alcorcón, on inicialment s'hi havien d'alçar 22.000 habitatges i la ciutat esportiva de l'Atlètic de Madrid. La sentència, que estima el recurs contenciós administratiu interposat per Aedenat-Ecologistes en Acció contra aquells acords, declara nul·la "de ple dret" la decisió i estableix que el solar torni a tenir la catalogació de no urbanitzable.

La resolució judicial, de 32 pàgines, suposa un entrebanc per a les aspiracions de la candidatura de Madrid, que també ha ofert a Adelson els terrenys de Valdecarros. Consultada per l'ARA, la secció madrilenya d'Ecologistes en Acció recorda que la sentència evita que s'edifiqui en el solar d'Alcorcón. "No s'hi poden fer habitatges, ni la ciutat esportiva, i tampoc el projecte Eurovegas", afirma Rodrigo Calvo, portaveu de l'entitat, que fa una valoració "positiva" de la sentència del TSJM. La Comunitat de Madrid ja ha avançat que recorrerà la decisió al Tribunal Suprem. Mentre Madrid afegeix un element de preocupació en ple procés negociador, Catalunya esprem les seves opcions d'acollir el complex promogut per Adelson.

Un 95% de la negociació tancada

Ecologistes en Acció, que també ha mostrat la seva oposició al projecte d'Eurovegas a Madrid, rebutjava la construcció d'habitatges i de la ciutat esportiva de l'Atlètic de Madrid als terrenys d'Alcorcón perquè entenia que "no es podien desprotegir sense arguments". El fre assolit als tribunals per l'entitat ecologista va coincidir amb una nova valoració de les negociacions per part de Las Vegas Sands Corporation. Un portaveu de la companyia va assegurar ahir que el 95 % de les negociacions respecte al seu emplaçament "ja s'han realitzat". En declaracions a l'agència Efe, l'empresa va admetre que el desenllaç estava previst per a finals de maig, però que finalment s'allargarà "almenys un mes més". El portaveu de l'empresa va argumentar que les candidatures de Barcelona i Madrid "tenen exactament les mateixes opcions" d'acollir el complex. També va detallar que una delegació de la Generalitat havia de viatjar el cap de setmana del 19 i 20 de maig a Las Vegas per continuar amb les negociacions -com va avançar l'ARA-, un viatge que no es va dur a terme per "problemes d'agenda d'Adelson".

stats