SOCIETAT
Societat 03/07/2012

Justícia retira el berenar als presos com a mesura d'estalvi

També duplicarà el preu del menú per als funcionaris, que ara hauran de pagar sis euros

Efe
2 min

BarcelonaEl departament de Justícia retira a partir d'aquest dimarts, com a mesura d'estalvi, el berenar als interns de les presons catalanes, a excepció dels presos dels centres de joves, i duplicarà el preu del menú per als funcionaris, que ara hauran de pagar sis euros.

En una circular interna enviada als responsables dels centres penitenciaris, a la qual ha tingut accés Efe, el director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Ramon Parés, justifica aquestes mesures en les directrius del departament d'Economia per aconseguir un "ajust pressupostari" en el context de crisi econòmica.

Seguint aquestes directrius d'Economia, Institucions Penitenciàries va iniciar un procés de negociació amb les diferents empreses subministradores del servei de càtering de les presons catalanes per reduir costos, sota la premissa que "la rebaixa del cost no podia afectar ni la qualitat ni la quantitat" del servei, segons Parés.

"Les negociacions no han estat ni fàcils ni ràpides", admet Parés en la missiva, en la qual detalla que, fruit de l'acord assolit, a partir d'avui queda suprimit el berenar a totes les presons catalanes, a excepció dels centres penitenciaris de joves.

A més, també es restringeixen els àpats extraordinaris de Nadal i Cap d'Any i es redueix al 2% la reserva de menjar extra per als àpats a cada centre.

El director general de Serveis Penitenciaris també anuncia en la circular interna que el preu del menú que paguen els funcionaris per menjar als seus centres de treball es duplica i passa a costar 6 euros, davant dels 3,19 euros que els treballadors pagaven fins ara per cada menú.

"El departament de Justícia no podia seguir subvencionant en la quantitat que fins ara ho ha estat fent els menús del seu personal", subratlla Parés, que recorda que totes les conselleries del govern català han retirat les ajudes per a menjar als funcionaris i que Justícia seguirà aportant una part dels costos dels menús, encara que més reduïda.

L'acord amb les subministradores de càtering també ha comportat una reducció de l'horari d'obertura de les cafeteries de les presons catalanes, que a partir d'avui estaran obertes de les nou del matí a les set del vespre -de dilluns a divendres- i entre les nou del matí i la cinc de la tarda -els caps de setmana-

stats