SOCIETAT
Societat 29/01/2013

L'Audiència Nacional demana al Parlament informació sobre Crespo per a una possible imputació

Després reclamarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que li prengui declaració per la seva relació amb la màfia russa

Efe
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha demanat aquest dimarts al Parlament català que acrediti la condició de diputat de l'exalcalde de Lloret de Mar de CiU Xavier Crespo, i després reclamarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que li prengui declaració per la seva relació amb la màfia russa.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, un cop el magistrat rebi la confirmació del Parlament que Crespo és aforat, elevarà una exposició raonada al TSJC amb els motius pels quals se li hauria de prendre declaració i l'alt tribunal autonòmic decidirà després la conveniència d'aquesta mesura.

En cas que confirmi la necessitat que Crespo declari en el marc de la causa de la màfia russa liderada presumptament per Andrei Petrov, el TSJC assumiria la instrucció de tot el cas, han indicat les mateixes fonts.

Petrov, que va ingressar ahir a la presó després de declarar davant el jutge, va afirmar al magistrat que va pagar a Crespo dos viatges a Rússia, en un dels quals l'exalcalde va anar acompanyat de la seva família.

L'operació contra la màfia russa a Lloret s'ha donat per acabada avui amb la detenció del primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls.

En funció de com cooperi amb les forces de seguretat, serà conduït directament a declarar davant Velasco a l'Audiència o bé quedarà en llibertat i compareixerà després com a imputat a Madrid.

Amb Valls, els detinguts des de divendres passat en l'anomenada 'operació Clotilde' ja són vuit, entre ells el presumpte capitost, el seu cunyat i mà dreta i el seu pare, així com una arquitecta i la seva germana.

stats