Jutgen un home per apallissar i abusar sexualment de les seves filles

El fiscal reclama al pare 37 anys de presó i 100.000 euros d'indemnitzacions

L'Audiència de Lleida jutjarà a partir de dijous un home de 46 anys veí de la mateixa ciutat acusat d'apallissar i abusar sexualment de les seves dues filles durant anys. La fiscalia li reclama 37 anys de presó pels delictes de maltractament habitual i contra la llibertat sexual, segons l'ACN.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, l'home empenyia, bufetejava i pegava habitualment les dues nenes, fins i tot amb el cinturó. A partir del 2010, quan les filles tenien 10 i 12 anys, en va començar a abusar sexualment. Ho va fer durant sis anys, fins al 2016. Si s'hi resistien, sempre segons el fiscal, les amenaçava i pegava una de les germanes per obligar l'altra a cedir. També les coaccionava pegant els animals de companya.

La fiscalia també demana que a l'home li retirin la custòdia de les filles i que se li prohibeixi comunicar-s'hi o acostar-s'hi a menys de 200 metres durant deu anys a partir de quan surti de la presó. També pretén que se li prohibeixi la tinença d'armes durant cinc anys, que després de la presó passi una dècada en llibertat vigilada i que indemnitzi les filles amb 100.000 euros per les seqüeles emocionals, cognitives, psicofisiològiques i de comportament que els ha causat.