Jutgen quatre policies municipals de Terrassa per la mort d'un noi colpejat per un dels agents

El fiscal demana penes d'entre quatre anys i dos anys i mig als implicats. Amics de la víctima han plantat una pancarta de protesta aquest matí davant del Palau de Justícia de Barcelona, on es fa la vista.

Quatre agents de la Policia Local de Terrassa seuen al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona acusats de la mort d'un jove el 16 de setembre del 2009. Un d'aquests agents hauria colpejat el noi, que va caure a terra semiinconscient i, quan la policia va avisar els serveis mèdics d'urgència no van informar que la víctima havia rebut un cop, cosa que hauria provocat que a l'hospital no fos atès correctament.

Segons la tesi amb què el fisca acusa els policies, els agents, en veure que el jove no reaccionava, van trucar una ambulància i van dir als sanitaris que la víctima havia consumit alcohol, però no que un dels agents l'havia pegat: van encobrir el company, per la qual cosa s'els acusa d'omissió de perseguir delictes.

La víctima, Jonathan Carrillo, va ser traslladada al servei d'urgències de l'Hospital Mútua de Terrassa, on va morir hores després. La fiscalia apunta que no van fer-li les proves adequades per a les lesions que presentava, i per això també estan acusats tres sanitaris, per presumpte homicidi imprudent.

Basant-se a l'informe forense, el fiscal creu que els metges haurien d'haver-li practicat "una exploració neurològica àmplia, gasometries a nivell arterial i un TAC cranial".

Però el fiscal també sosté que "hauria estat determinant que els agents haguessin donat una informació detallada de la caiguda, perquè aleshores l'examen mèdic i el tractament s'hauria orientat en aquest sentit".

Per tot això, la fiscalia demana quatre anys de presó per un delicte de lesions –en concurs amb un delicte per imprudència greu– per a l'agent que suposadament va bufetejar al jove. I demana que condemnin a dos anys i mig de presó els altres tres policies, per omissió de perseguir determinats delictes.

Els tres sanitaris s'enfronten a una petició de penes d'entre dos anys i dos anys i mig de presó per un presumpte delicte d'homicidi imprudent.

Protesta les portes del Palau de Justícia
Amics de Jonathan Carrillo protestaven per la mort de la víctima aquest matí, abans de l'inici del judici, davant les portes del Palau de Justícia de Barcelona, al passeig Lluís Companys, on es va la vista. Han penjat diversos cartells on es llegia "Cinc anys sense Jonathan" i un text on explicaven la seva versió dels fets, que també es pot trobar a la web 'Justícia x Jonathan'.

Més continguts de