Publicitat
Publicitat

LA MÉTEO

'Katia', el segon huracà de la temporada

Té categoria 1 i s'ha format al centre de l'Atlàntic, aigües endins

Al cap de menys d'una setmana i després de l'impacte de l' Irene a la costa est dels Estats Units, ara s'ha format un altre huracà. És el segon d'aquesta temporada, es diu Katia, viatja a uns 30 km/h en direcció oest/nord-oest i té uns vents sostinguts de 120km/h pel centre de l'Atlàntic.

Aquest dijous a la matinada s'ha transformat a huracà de categoria 1, i el seu possible recorregut podria ser el desplaçament cap al nord del Carib, passant pel nord de la República Dominicana i Puerto Rico. Possiblement aquest cap de setmana augmentarà de categoria, però és molt aviat per dir exactament quin en serà el recorregut i si tocarà terra o no, ja que de moment té molt mar per recórrer.

Des que va començar la temporada l'1 de juny i que finalitza el 30 de novembre, s'han format 11 tempestes tropicals. L'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica preveu que aquesta temporada hi haurà entre 14 i 19 tempestes tropicals, de les quals entre set i deu es podran convertir en huracans i entre tres i cinc podran ser huracans de gran intensitat amb vents superiors als 178 km/h.


Etiquetes

Més continguts de