Societat 02/08/2011

Kubala, Moreno i Manchón seran detectius en una nova sèrie de TV3

Jordi Martínez, Marc Cartes i Núria Gago seran un trio de detectius amb nom de futbolistes històrics en una nova ficció que preparen TV3 i Diagonal TV, i que veurà la llum durant la pròxima temporada.

Albert Castellví Roca
2 min
Jordi Martínez és Kubala i Núria Gago és Manchón a la nova sèrie que prepara TV3. Marc Cartes, Moreno, completa el trio protagonista.

Barcelona.Kubala, Moreno i Manchón van saltar de la gespa del camp de les Corts a la lletra d'una cançó de Joan Manuel Serrat, i ara estan a punt d'aterrar a la pantalla de TV3. Ho faran durant la pròxima temporada, però convertits en detectius privats i com a protagonistes d'una sèrie que es rodarà durant tot l'estiu i fins a l'1 d'octubre.

Kubala, Moreno i Manchón es diu així per la cançó, tot i que no hi té cap altra relació: "Li vaig posar aquest títol com a homenatge a Serrat, i també per donar un punt de sentit de l'humor a la sèrie", confessa Javier Olivares, creador d'aquesta ficció juntament amb Anaïs Schaaf. Segons ell, tot i que la sèrie està protagonitzada per tres detectius, "parla de persones i d'emocions i no tant de la peripècia detectivesca", i ho fa en format de drama però amb "elements d'ironia i d'humor".

En realitat, Kubala es diu Josep Solé, però se'l coneix així perquè de jove va ser futbolista. Li dóna vida Jordi Martínez, que el defineix com "un tipus seriós i responsable, amic dels seus amics, però que està absorbit per la feina". Per això, sovint li queda poc temps per a la família, i això genera algun problema amb la seva dona (Àgata Roca).

Marc Cartes és Carles Moreno, el soci de Kubala, un antic mosso d'esquadra separat i "una mica descontrolat", segons Martínez. Amb ells treballa Helena Manchón (Núria Gago), que just després de sortir de la facultat amb el títol de criminòloga sota el braç es converteix en becària de l'agència de detectius. Tot i la seva joventut i inexperiència, ben aviat demostra als seus companys que té molts recursos.

El director de la sèrie, Kiko Ruiz, afirma que li vol donar una estètica "pròxima al documental", amb una gran presència de localitzacions exteriors i "una il·luminació molt cuidada". Per donar-li un plus de credibilitat, la ficció, produïda per Diagonal TV, compta amb l'assessorament del detectiu Jorge Colomar.

'El gran nord'

TV3 també prepara una altra sèrie, que produeix Veranda TV i que es començarà a rodar al setembre. Es tracta d' El gran nord , una comèdia protagonitzada per una mossa d'esquadra destinada a un petit poble del Pallars al qual no la lliga res.

stats