Societat
Societat 11/11/2011

L'11 de l'11 de l'11 revoluciona el món: casaments massius, obertura de negocis i sortejos extraordinaris

Un projecte cinematogràfic amb objectius solidaris recull vídeos, fotografies i enregistraments sonors captats durant el dia d'avui. El material culminarà amb un documental de dues hores que es projectarà el 21 de setembre del 2012

Ara
2 min
Dues parelles es petonegen en un casament massiu aquest divendres a Manila (Filipines) / EFE

BarcelonaLa superstició induïda per l'excepcionalitat d'una una data singular, que no es tornarà a repetir aquest segle, ha revolucionat el món sencer. En clau de proximitat, destaca el sorteig extraordinari de l'ONCE, amb el número 11.111 esgotat des de fa dies. Però les iniciatives s'han multiplicat arreu del món, i algunes han sigut internacionals, com la reproducció d'una simfonia global a través dels dispositius mòbils.

Un dels racons del món on, de moment, ha tingut més incidència l'efemèride de l'11 de 11 del 2011 ha sigut al sud-est asiàtic, on s'han celebrat casaments massius i s'han multiplicat les obertures de negocis. A Indonèsia, concretament, els enllaços matrimonials han augmentat un 100% –malgrat que les autoritats n'han augmentat les taxes–, i alguns hospitals han ofert parts gratuïts per a les criatures nascudes avui. Els matrimonis també s'han multiplicat a Malàisia, on un miler de parelles s'han casat al temple budista de Kuala Lumpur en una data que la numerologia interpreta com “amor etern”. A Filipines, milers de persones s'han congregat a les 11 hores i 11 minuts (hora local) per resar per la pau mundial a la catedral de Dagupan, al nord del país.

Però més enllà del sud-est asiàtic, els rumors de celebracions esotèriques han portat el govern egipci a tancar l'entrada de la piràmide de Keops (Giza), la més gran i emblemàtica del país.

Les xarxes socials en general, i Twitter en especial, també s'han bolcat en l'efemèride, i les etiquetes Feliz 11/11/11 i Today is 11/11/11 són trending topic mundial, i els usuaris les utilitzen per compartir tota mena de supersticions, històries curioses, desitjos i proclames de tota mena.

No obstant, una de les iniciatives més engrescadores és el projecte 11 eleven. La pàgina web 11elevenproject.com recull vídeos gravats per usuaris d'arreu del món durant el dia d'avui, amb l'objectiu de crear una “història global”. El projecte, que compta amb un canal a YouTube, un compte a Twitter i una pàgina a Facebook, culminarà amb un documental de dues hores per explicar com va viure el món l'11 del 11 del 2011. La peça cinematogràfica s'emetrà a tot el món el 21 de setembre del 2012 –el Dia Internacional de la Pau de les Nacions Unides– , i els diners que es recaptin es destinaran a fundacions i organitzacions solidàries i d'ajuda a col·lectius desfavorits.

stats