L’AMB anul·la el concurs del Nitbus i convocarà una nova licitació

Tusgsal, l'empresa que cobreix aquest servei des del 1991, no va acreditar durant el concurs públic la disponibilitat d'un pàrquing de cotxeres a Sant Adrià de Besòs

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anul·lat el concurs del servei de Nitbus emparant-se en un criteri de “ prudència” com a resposta a diferents circumstàncies que han allargat el procés i diferents dictàmens jurídics que no contenen el mateix diagnòstic, segons AMB. Amb tot això, l’empresa ha decidit iniciar una nova licitació.

Tot i això, fonts de l’empresa han explicat a EFE que la companyia que s’encarrega d’aquest servei, Tusgsal, el seguirà cobrint mentre no s’adjudiqui a una nova empresa. El procés de licitació podria durar, apunten, un any i mig.

UGT aprova la decisió

El secretari general de la secció sindical de la UGT a Tusgsal, Juan Guerrero, ha celebrat l’anul·lació del concurs atès que es deu a diversos dictàmens jurídics emesos al respecte. Un d’ells és el que va emetre la junta consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat en considerar que el procés de concessió no s’havia notificat al Diari Oficial de la Unió Europea un any abans de la data d’assignació com obliga el reglament del Parlament Europeu.

Al concurs de contractació d’aquest servei s’havien presentat dues empreses, Alsa i Tusgsal, del qual la segona va ser apartada per no acreditar la disponibilitat d’uns terrenys per a cotxeres a Sant Adrià de Besòs. L’adjudicació no es va arribar a produir i el concurs es va paralitzar perquè Tusgsal va presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ara, un cop el procés s’ha declarat nul, el concurs s’iniciarà de zero en condicions d’igualtat i transparència. Tusgsal és una empresa d'economia social, fundada el 1985 i amb seu a Barcelona, que ofereix el servei de Nitbus des de l'any 1991.