Societat 27/06/2011

L'AVE Toledo-Albacete, suspès per falta de clientela

Renfe deixarà de fer els tres trajectes directes d'aquesta línia a partir de l'1 de juliol. La companyia admet que el balanç és "un desastre": la línia només té 9 viatgers diaris

Efe
1 min
Un tren AVE va descarrilar dilluns a primera hora a Calatayud / EFE

ToledoRenfe suspèn els tres trajectes directes d'AVE que comuniquen Toledo, Conca i Albacete a partir de l'1 de juliol. Es van posar en marxa el desembre de 2010 però la "demanda és insuficient", de manera es deixarà de fer aquest servei i, a canvi, la companyia augmentarà d'onze a tretze les freqüències del servei Avant entre Toledo i Madrid.

El director general de l'àrea de viatgers de Renfe, Enrique Urkijo, ha anunciat aquest dilluns la decisió a Toledo, en fer balanç dels sis mesos de servei directe entre les tres ciutats castellà-manxegues. Ha admès que aquesta línia és "un desastre", ja que només té 9 viatgers al dia dels 2.190 potencials en ambdós sentits.

Els viatges directes que se suspenen seran substituïts per bitllets combinats amb els quals els viatgers podran enllaçar trens Avant amb AVE, Alvia o Altaria a Madrid.

Urkijo ha assegurat que els enllaços no han de ser un "inconvenient" ja que resultaran "més econòmics" i el viatge es farà en un "temps similar".

En aquest sentit, ha explicat que el trajecte actual entre Toledo i Albacete es fa en 2 hores i 5 minuts amb un cost de 70 euros. Amb el nou sistema es podrà arribar a fer en 2 hores i 28 minuts –si s'enxampa una bona combinació– per 60 euros (AVE), en 2 hores i 31 minuts per 52 euros (Alvia) i 3 hores i 33 minuts per 37 euros (Altaria).

stats