Societat 01/02/2012

L'Ajuntament de Barcelona crida a no agafar el cotxe si neva

Ja s'han repartit 25 tones de sal pels barris de muntanya i hi ha 420 tones més emmagatzemades per a ús dels professionals municipals

M.ortega
1 min

BarcelonaTot i que, segons les últimes previsions, no s'espera neu a la ciutat de Barcelona fins dijous a la tarda, l'Ajuntament manté en alerta el pla d'emergència municipal per neu i gel. El tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, ha explicat aquesta tarda que "la ciutat està preparada per fer front a l'episodi de fred que afectarà Catalunya" i ha demanat "col·laboració ciutadana". En aquest sentit, Forn ha insistit en la importància de la "prudència" i ha demanat a la ciutadania que, sempre que pugui, eviti agafar el vehicle privat i utilitzi el transport públic, sobretot el metro i el ferrocarril, perquè la xarxa d'autobusos també pot patir afectacions.

A primera hora de la tarda d'aquest dimecres, l'àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans ja ha fet sortir deu vehicles amb pales llevaneu i escampadors de sal per començar a repartir la sal pels barris de muntanya de la ciutat. Ja hi ha repartits 101 contenidors amb 25 tones de sal, principalment als districtes de les Corts, Gràcia, Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris. I, molt especialment, als accessos als hospitals situats a la part alta de la ciutat, com ara Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu. Barcelona també compta amb 14 vehicles llevaneu i té preparades sis retroexcavadores d'actuació immediata. Hi ha, també, 420 tones de sal emmagatzemades i a disposició dels treballadors municipals.

D'altra banda i per prevenció, l'Ajuntament ha suspès el reg dels carrers i ha tancat els aspersors dels parcs i els sortidors de les fonts per evitar que es formin plaques de gel. De moment no s'ha cancel·lat l'activitat a les escoles públiques, que, si no hi ha canvis, demà faran l'horari habitual.

stats