Societat 23/09/2011

L'Ajuntament de Barcelona surt en defensa de la immersió lingüística

Tots els grups, amb l'excepció del PP, han firmat avui una declaració institucional a favor del model d'educació

Maria Ortega
1 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, saluda Alberto Fernández Díaz abans del ple

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, en el marc d'un ple extraordinari, una declaració institucional a favor del model d'immersió lingüística, del seu "manteniment, millora i extensió", i s'ha adherit a la iniciativa Somescola.cat. El text l'han firmat tots els grups municipals a excepció del PP, que, com ha explicat Alberto Fernández Díaz, defensa un "model en i amb català, castellà i anglès, on els pares puguin escollir la llengua d'escolarització". El portaveu del PP, de fet, ha acusat la resta de grups de fer electoralisme amb la llengua.

L'alcalde, Xavier Trias, ha lamentat que la proposició no pugui tirar endavant amb el suport de tots els grups i ha remarcat el paper que ha d'exercir Barcelona com a capital de Catalunya "en la defensa d'aquest model d'èxit", i que l'Ajuntament "estarà sempre al costat de la Generalitat i, a través de la seva participació en el Consorci d'Educació, garantirà la continuïtat del model".

La declaració, que s'ha promogut a proposta d'Unitat per Barcelona, explicita l'oposició a la "divisió de la comunitat educativa en dues comunitats lingüístiques separades, que amb el temps correrien el risc d'estar enfrontades" i es declara en desacord amb la sentència del TSJC. El text es farà arribar, de fet, al mateix TSJC i també al Tribunal Suprem espanyol, al departament d'Ensenyament de la Generalitat i als membres del Congrés de Diputats i el Senat.

stats