Societat 30/06/2011

La factura de l'acampada: 240.000 euros i 75 tones de brossa

L'Ajuntament de Barcelona xifra els danys provocats pels 'indignats' a la plaça de Catalunya. Caldrà reconstruir el terra i les zones enjardinades. El pressupost no inclou les estàtues malmeses. 650 policies i 140 operaris de la neteja han participat en l'operació

Redacció
1 min

BARCELONAL'Ajuntament de Barcelona ha valorat, aquest matí, en 240.000 euros els desperfectes ocasionats per l'acampada que es va instal·lar a la plaça Catalunya el 16 de maig. La portaveu en funcions del govern local, Assumpta Escarp, ha explicat que s'haurà de reconstruir part del terra de la plaça i algunes de les zones enjardinades, així com netejar a fons tota la plaça per restablir la imatge habitual de l'indret després que aquesta matinada s'hagin desallotjat els últims 150 resistents del moviment. Escarp ha matisat que en aquest càlcul no s'hi ha pogut incloure encara el valor de les estàtues que s'han malmès, atès que els responsables de l'àrea de Patrimoni encara estan valorant els desperfectes. La factura final, doncs, serà més elevada.

Les xifres dels Mossos

D'altra banda, el director dels Mossos, Manel Prat, ha confirmat que s'han fet 163 identificacions, que són de persones de 19 nacionalitats diferents; 56 dels detinguts tenien antecedents. També ha dit que es van recollir 75 tones de brossa, i que 140 operaris de la neteja van intervenir en la operació, amb 29 camions i 5 camions compactadors.

El dispositiu va començar a les 2 de la matinada i va acabar a les 5:15 hores.

stats