Societat 13/02/2012

Uns 4.100 veïns del Poblenou continuen sense gas

L'Ajuntament de Barcelona obre un expedient per determinar responsabilitats. Els tècnics de Gas Natural passen casa per casa per restablir el servei

Ara
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient per aclarir la responsabilitat de l'avaria que, des de dissabte a la tarda, ha deixat sense subministrament de gas uns 4.500 veïns del Poblenou. Ahir diumenge Gas Natural va restablir el servei a uns 475 veïns afectats.

Un portaveu de l'empresa ha assegurat aquest dilluns que en les últimes hores ha tornat a funcionar un 50% de la xarxa. Els operaris passen ara casa per casa per restablir el gas. De tota manera, des d'ahir a la tarda no ha tornat el gas a cap habitatge nou. Les xifres que ha donat el portaveu de Gas Natural a Catalunya Ràdio són les mateixes d'ahir a la tarda: 4.100 abonats sense gas des de dissabte. En plena onada de fred, no tenen ni aigua calenta ni calefacció. La companyia encara no sap quan s'allargarà l'avaria.

A tots els afectats, la companyia els demana que deixin la clau de pas del gas de casa seva tancada, per tal de contribuir a què es pugui anar restablint el servei als edificis amb la major rapidesa i seguretat possible.

Continuen actius els telèfons d'atenció ciutadana de l'Ajuntament, el 010, i el telèfon específic habilitat per la companyia del gas per a les persones afectades per la incidència, el 902 330 003. El dispositiu d'atenció de l'Ajuntament continua actiu, amb el centre cívic de Can Felipa com a punt de referència per a l'atenció personalitzada als veïns afectats, i reprendrà l'horari d'atenció a partir de les 9h d'aquest dilluns. Ahir es van atendre 48 persones en aquest punt.

De les escoles en l'àmbit afectat, totes poden obrir amb normalitat tot i que a tres de les escoles, l'escola bressol Donald, l'escola Nostra Senyora de l'Assumpció i l'escola pública Mar Bella, no tenen servei de gas.

La incidència ha comportat la mobilització de 300 operaris de la companyia del gas que han treballat tota la nit en els prop de 17 km de canonades d'aigua negades. L'Ajuntament ha mobilitzat efectius del servei d'Emergències Socials i la Guàrdia Urbana.

Des de l'Ajuntament s'ha demanat a la companyia que es faci càrrec de les despeses que es puguin derivar de la incidència, com la compra de calefactors o de manutenció bàsica, i també de les despeses de lucre cessant dels negocis que quedin afectats.

stats