L'Ajuntament de Barcelona ja ha invertit 409.000 € en la superilla del Poblenou

El consistori anuncia que preveu destinar-hi 1,2 M€, mentre que el Grup Municipal Demòcrata denuncia que aquesta prova pilot és un "pou sense fons"

L'Ajuntament de Barcelona ja ha invertit 409.000 € en la prova pilot de la superilla del Poblenou, un projecte que ha provocat les queixes d'alguns veïns i comerciants. Al marge d'això, està prevista una inversió d'1,2 M€, 1.097.000 dels quals es corresponen amb la licitació del tram del carrer Almogàvers entre Roc Boronat i Llacuna, que es reurbanitzarà en el marc de les actuacions de l'eix Pere IV.

El Grup Municipal Demòcrata ha demanat la concreció dels contractes que ja s'han adjudicat i ha denunciat que aquesta prova pilot és un " pou sense fons". "409.000 € en pintura trobem que és un despropòsit", ha conclòs el regidor Jordi Martí aquest dissabte en declaracions a l'ACN. El govern municipal ha gastat des de principis de setembre una mica més de 400.000 € en actuacions a la superilla del Poblenou, algunes a petició dels veïns per solucionar problemes que s'han detectat en posar en marxa la prova pilot.

D'aquesta quantitat, el 32% s'ha destinat a suport tècnic, el 29% a senyalització i el 22% a pavimentació. Un altre 11% s'ha gastat en arbrat i un 5% en mobiliari urbà. A més, estan en curs actuacions per valor d'1,2 M€ més, la majoria dels quals es destinaran a urbanitzar un tram del carrer Almogàvers.

Veïns del Poblenou tallen el trànsit contra la superillaEl Grup Demòcrata ha reclamat la concreció d'aquests contractes i ha tornat a demanar la retirada d'aquesta prova pilot, tot remarcant que es va posar en marxa el setembre passat sense avisar prou els veïns i comerciants. "Això és una prova pilot i van fent i van adjudicant contractes menors basant-se en les idees de bomber que tenen a cada moment, és com un pou sense fons", s'ha queixat Jordi Martí, que ha acusat el govern de fer un " mal ús dels recursos públics".

Martí ha augurat que tots els contractes seran menors, "fraccionant la despesa perquè passi inadvertida", i que alguns s'hauran adjudicat a " empreses amigues del govern". El regidor ha denunciat que el govern no li ha facilitat encara els contractes que va sol·licitar aquest dimecres durant la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. "Això ens fa suposar que estem davant d'un nyap encara més gros del que ens imaginàvem", ha conclòs.