Barcelona torna a lluir el llaç groc a la façana de l'Ajuntament

No es tornarà a col·locar la pancarta que exigia la llibertat dels presos polítics

L'Ajuntament de Barcelona ja ha penjat un llaç groc a la façana per reclamar la llibertat dels presos polítics Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i en suport als seus amics i familiars. Amb aquesta decisió, el consistori substitueix la pancarta que va penjar amb el text "Llibertat presos polítics" –i també amb un llaç groc dibuixat– i que la Junta Electoral va ordenar retirar durant la campanya. Després del 21-D, els partits sobiranistes i persones a títol individual –sobretot a través de les xarxes socials– havien pressionat l'alcaldessa, Ada Colau, perquè tornés a penjar la pancarta i a il·luminar de groc les fonts públiques. La il·luminació no es recuperarà perquè l'equip de govern entén que se cenyia al període nadalenc.

Dijous el consistori va anunciar que la decisió de penjar el llaç groc en lloc de la pancarta s'ha pres d'acord amb els grups polítics directament afectats. La intenció és que el llaç s'estigui penjat a la façana fins a l'alliberament dels presos "per denunciar l'abús d'una mesura excepcional com la presó preventiva".

L'Ajuntament ja va decidir suspendre l'activitat institucional els dies 17 i 18 d'octubre, després que es dictés l'ingrés a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i el 2 de novembre, quan la jutge va enviar a presó mig Govern, va desplegar la pancarta a la façana i va convocar un ple extraordinari per aprovar una declaració de suport als presos polítics.

La decisió de penjar el llaç ha comportat malestar polític. La líder de Cs a l'Ajuntament, Carina Mejías, ja va exigir ahir a l'alcaldessa que el retirés i la va acusar de "cedir a les exigències dels independentistes". 

Aquest matí està previst, també, que comparegui el líder del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz.

Més continguts de