L'Ajuntament de Barcelona posposa el precintament de la discoteca Up&Down

La concentració d'una seixantena de treballadors ha impedit l'actuació de la Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Barcelona ha posposat avui el precintament de la discoteca Up&Down, al districte de les Corts. Una seixantena de treballadors i familiars s'han concentrat a la porta del local; la Guàrdia Urbana ha aixecat acta i ha preferit deixar-ho  per a un altre dia per evitar conflictes.

L'Ajuntament de Barcelona havia ordenat que la discoteca es precintés durant sis mesos, després que un jutge ha denegat la petició de suspensió cautelaríssima que havia demanat l'empresa propietària d'aquest popular establiment. Els Mossos van fer una inspecció al local que va generar tres expedients per drogues, però es van considerar administratius i no penals, han explicat a l'ACN fonts municipals. I, per això, és el consistori qui ha d'actuar amb el precintament.

L'Ajuntament va començar llavors el procés que ha conclòs amb una sanció de sis mesos de tancament, tot i que podria haver arribat als 18. La discoteca ha recorregut cada pas, també l'últim, però el jutge ha donat de moment la raó al consistori. Últimament s'havien produït alguns incidents en aquest local i els seus voltants.


La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha denunciat que aquest tancament deixarà sense feina més de 60 treballadores a les portes de Nadal, i per això demana a l'Ajuntament que reconsideri la seva posició. També demana la implicació de sindicats i organismes de la Generalitat i de l'Estat. 

En un comunicat, la Fecasarm apunta que aquest tancament podria comportar la desaparició del negoci, ja que s'hauran de continuar pagant el lloguer i les despeses de subministrament sense poder obrir la discoteca. 

Segons l'entitat, una inspecció dels Mossos va denunciar la presència de set clients entre un aforament que pot superar les 1.400 persones que portaven amagades dosis de cànnabis per al consum propi. La Fecasarm remarca que és del tot impossible detectar aquest tipus de substàncies perquè els controladors d'accés no poden escorcollar les persones, i encara menys les seves parts íntimes -en el cas que portin la droga amagada a la roba interior.

El propietari del local, Ángel Pegenaute, assegura que fan "tot" el que poden "i més" per evitar que la gent consumeixi drogues, fumi, es baralli o entri armes. "Però ens trobem indefensos davant la possibilitat que algú d'entre més de 1.000 persones porti una petita quantitat de substàncies per a consum propi amagada a la roba interior", afegeix.