Societat 10/11/2011

L’Ajuntament de Barcelona rep 3.239 ofertes per al projecte de les portes de Collserola

Tenint en compte el gran nombre de sol·licituds de diferents licitadors per a aquests 16 corredors verds, el consistori allarga el termini per poder estudiar les propostes fins a la segona quinzena de desembre

1 min

Només entre els dies 2 i 9 de novembre 288 licitadors han presentat fins a 3.239 ofertes per a una o més de les 16 portes de Collserola que l'Ajuntament de Barcelona va anunciar, a finals de setembre, que volia obrir per enllaçar la ciutat i la muntanya. Atès l'èxit de la convocatòria, el consistori ha decidit ampliar el termini per estudiar les ofertes fins a la segona quinzena de desembre. L'objectiu del projecte és ordenar i connectar la ciutat i el Parc Natural a través de 16 corredors verds i equipaments, i s’emmarca en l’estratègia de l’àrea metropolitana per convertir Collserola en el parc central metropolità.

Dels 288 licitadors que han presentat ofertes, 140 s’han presentat als 16 concursos i només 15 han presentat només una oferta. Durant el termini de presentació s’ha habilitat una oficina de recepció d’ofertes a les instal·lacions de BIMSA per facilitar informació de les portes de Collserola als interessats a participar en aquest projecte de millora de la qualitat urbana i natural de la façana de la ciutat i del vessant barceloní del parc.

Durant els mesos d'octubre i novembre també s’està informant del projecte a totes les entitats dels districtes i dels barris implicats, i al gener s'organitzaran uns tallers de participació per donar la possibilitat als equips concursants d'escoltar i poder recollir les propostes ciutadanes en els seus projectes. A partir d’ara, i després que la setmana vinent se celebri la reunió de constitució de la comissió tècnica del projecte, s’estudiaran totes les ofertes presentades. L'horitzó màxim amb què treballa l'Ajuntament per tenir llestes totes les portes és de vuit anys, encara que els treballs més lleugers està previst que s'executin en uns 12 o 15 mesos.

stats