Societat 03/07/2012

L'Ajuntament de Barcelona farà recomanacions per garantir la "màxima seguretat" en el menjar de carmanyola a l'escola

L'Agència de Salut Pública defensa que el menjador escolar "protegeix" contra el sobrepès

Acn
1 min
Un menjador escolar

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona elaborarà un seguit de recomanacions per garantir la "màxima seguretat" en el cas d'aquells nens que per raons econòmiques portin carmanyola a l'escola. La delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha mostrat el seu "compromís" a elaborar aquestes recomanacions i ha afegit que l'objectiu és garantir que els aliments mantinguin les seves condicions des del moment en què s'introdueixen a la carmanyola, durant el transport fins a l'escola i quan s'escalfen i es consumeixen. El responsable del programa contra l'obesitat infantil de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carles Ariza, ha dit, però, que el menjador escolar "protegeix" dels problemes de pes.

Tant Iniesta com Ariza no han volgut entrar a valorar l'augment de les carmanyoles a l'escola perquè han assegurat que no tenen dades de la seva incidència. De fet, els departaments d'Ensenyament i Salut treballen en aquest camp davant de l'augment.

Iniesta ha reconegut que és un tema d'actualitat i per aquest motiu s'ha compromès a elaborar un seguit de recomanacions per garantir la "màxima seguretat" en l'alimentació dels escolars. Aquestes recomanacions s'inclouran en una campanya que també vol trencar altres falsos mites sobre el menjar i que també incidirà en els hàbits saludables.

Tot i reconèixer aquest fenomen, Ariza ha volgut destacar que el menjador escolar "protegeix" contra els problemes de pes perquè assegura una dieta equilibrada. Segons un informe del consistori sobre més de 2.000 nens, el 83,7% dels escolars d'entre vuit i nou anys que dinen a l'escola tenen un pes normal, mentre que entre els que no dinen a l'escola són el 16,5%.

stats