Societat 07/06/2012

L'Ajuntament de Barcelona impulsa una associació per promoure la rehabilitació d'habitatges de la mà del sector de la construcció

L'entitat vol convertir-se en el punt de trobada i d'intercanvi entre l'administració pública i els diferents agents del sector

Acn
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha creat l'Associació Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) amb la voluntat d'impulsar la rehabilitació de la mà del sector de la construcció. El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha presidit aquest dijous la sessió prèvia a la constitució de l'associació, que vol convertir-se en el punt de trobada i d'intercanvi entre l'administració pública i els diferents agents del sector per tal de promoure la rehabilitació, coordinar esforços en el camp de la formació d'especialistes, centralitzar la informació i l'assessorament tècnic i legal i ser el lloc on proposar millores del marc normatiu. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, serà el president de l'associació, que agrupa l'Ajuntament, la Generalitat i una dotzena d'entitats, associacions i col·legis professionals vinculats a la construcció.

En la sessió d'aquest dijous s'ha donat el vistiplau als estatuts de l'associació que formalment s'ha de constituir en els propers mesos. En la reunió els impulsors han posat de manifest que "en el context de crisi actual, i en un marc d'escassa construcció d'obra nova, cal orientar esforços cap a la rehabilitació dels immobles, sense perdre de vista que les ajudes i subvencions de l'administració en aquest camp també seran menors".

El tinent d'alcalde responsable de les polítiques d'habitatge, Antoni Vives, ha anunciat que, d'acord amb les conclusions del grup de treball de rehabilitació del Consell de l'Habitatge Social, l'Ajuntament de Barcelona inicia ara un treball per refer i simplificar les ordenances municipals que afecten els processos de rehabilitació amb l'objectiu de poder debatre un nou esborrany al llarg d'aquest any.

"Més enllà de seguir treballant en la millora estètica i de la seguretat dels habitatges es tracta de fer un salt endavant en el concepte de la rehabilitació per incorporar intel·ligència als edificis i fer-los més eficients energèticament", ha assenyalat Vives durant la reunió.

L'associació també vol donar a conèixer la feina feta a la ciutat en el camp de la rehabilitació i esdevenir el marc que faciliti el contacte i l'intercanvi tant a nivell de l'Estat com a nivell internacional. En els 25 anys de la campanya 'Barcelona posa't guapa' s'han fet actuacions de rehabilitació i millora del paisatge sobre el 31% dels 86.744 edificis de Barcelona, segons l'Ajuntament.

stats