L'Ajuntament de Barcelona suspèn el contracte amb l'empresa de seguretat Marsegur

L'Ajuntament considera que hi ha hagut "deixadesa de funcions" per part de l'empresa

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès cautelarment el contracte amb l'empresa Marsegur Seguretat Privada per a la vigilància i seguretat dels seus centres de serveis socials perquè considera que la companyia canària no l'està complint, i li ha obert un expedient sancionador. La tinent d'alcaldia de drets Socials, Laia Ortiz, ha garantit que la suspensió d'aquest contracte no comportarà deixar sense seguretat els centres de serveis socials fins que es pugui convocar el nou concurs, perquè es faran contractes puntuals segons les necessitats de cadascun d'ells.

Laia Ortiz ha explicat que Marsegur, que va guanyar el concurs l'any passat, ha donat "males respostes" a les sol·licituds d'informació sobre el compliment de contracte que l'Ajuntament de Barcelona li va fer davant les denúncies dels treballadors i sindicats de males pràctiques i abusos dels empleats d'aquesta empresa de vigilància.

L'Ajuntament finalment ha decidit suspendre el contracte perquè ha considerat que hi ha hagut "deixadesa de funcions" que afecta la qualitat del servei. En concret, l'Ajuntament denuncia que Marsegur ha desatès diversos serveis sol·licitats als centres de l'IMSS, cosa que es considera una falta greu.

El consistori barceloní també ha demanat a la Inspecció de Treball que comprovi si Marsegur compleix el conveni del sector. La suspensió ferma del contracte ha estat notificada a l'empresa, que pot presentar les al·legacions que consideri oportunes.

Més continguts de