L'Ajuntament de Barcelona demana traslladar els presos polítics a Catalunya

Colau presidirà una recepció de familiars de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart

La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres una declaració institucional que demana traslladar a presons catalanes els presos sobiranistes mentre segueixin empresonats, perquè l'allunyament penitenciari "suposa un càstig social que vulnera drets reconeguts en el dret internacional i atempta contra els drets humans".

La declaració ha estat signada pel govern de BComú i pel grup demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy (Demòcrates), i preveu organitzar pròximament una recepció de familiars d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El text considera que aplicar una mesura cautelar com la presó preventiva "dificulta la normalització de la situació política a Catalunya", i s'ofereix a atendre amb suport emocional i psicològic els familiars dels presos, als quals expressa la seva solidaritat.

L'Ajuntament treballa amb entitats defensores dels drets humans i actors del teixit associatiu i jurídic en la recepció dels familiars, que estarà presidida per l'alcaldessa, Ada Colau, i pel tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, i que pretendrà ser un acte d'acompanyament a les famílies i un espai de diàleg.

El consistori ha recordat que ha exigit de manera reiterada la posada en llibertat dels quatre presos, i que va suspendre la seva activitat institucional com a protesta i va celebrar un ple extraordinari en què va aprovar una altra declaració institucional per demanar-ne l'alliberament.

Aquesta declaració es va complementar amb la col·locació d'una pancarta per demanar la seva llibertat a la façana del consistori, i d'un llaç groc al balcó, i l'Ajuntament també va il·luminar de color groc fonts de la ciutat com a símbol de suport.

Etiquetes

Més continguts de