SOCIETAT
Societat 07/03/2012

L'Ajuntament de Terrassa, sorprès per la investigació a l'imam

La regidora de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha mostrat cert malestar perquè el govern local se n'hagi assabentat per la premsa

Efe
2 min

BarcelonaLa regidora de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha reconegut avui que la investigació a l'imam de la localitat ha estat "una sorpresa" per al consistori i ha mostrat cert malestar perquè el govern local se n'hagi assabentat per la premsa.

Melgares ha afirmat que respecta la investigació policial i ha assegurat que les relacions que l'Ajuntament manté amb la comunitat musulmana "són de total transparència".

Els Mossos d'Esquadra van acusar ahir l'imam de Terrassa (Vallès Occidental) Abdeslam L. d'instar els fidels de la seva mesquita a "corregir" amb actes de violència física i psíquica les "conductes desviades" de les seves dones, mentre que l'associació musulmana de la ciutat terrassenca va negar aquestes imputacions.

La regidora ha declarat a RAC1 que respecten la investigació policial i volen saber la veritat. "Respectem la presumpció d'innocència, però també tenim tolerància zero amb qualsevol missatge contra les dones", ha dit

"No hem tingut mai cap problema amb l'imam", ha dit la regidora, que ha explicat que "per a nosaltres un imam és una autoritat religiosa, però no volem donar-li més autoritat que als capellans de la ciutat".

Melgares ha recordat que "la situació era totalment normal fins que ahir ens va sorprendre veure en un mitjà de comunicació la notícia".

"Ens agradaria que es tinguessin en compte els ajuntaments, perquè som els primers interessats a saber la veritat", ha reprotxat la regidora, que considera inadequat que "abans de comunicar-ho a l'autoritat civil de la ciutat hagi sortit als mitjans".

La regidora ha recordat que l'Ajuntament de Terrassa té un protocol per personar-se com a acusació "només quan hi ha una víctima mortal", però no ha descartat plantejar-s'ho, en aquesta ocasió.

També ha desitjat que la investigació "no trenqui la convivència", perquè, segons ella, "és un fet puntual que, acabi com acabi, hem de tractar com a tal. Això no pot implicar tota una comunitat que viu en la nostra societat".

stats