L'Ajuntament admet que la sentència contra els horaris de Colau al Poble-sec és "un toc d'alerta"

El regidor d'Arquitectura insisteix en la necessitat de regular els horaris de les terrasses, si no ara, amb la nova ordenança

El regidor d'Arquitectura, Paisatge i Patrimoni de l' Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, ha reconegut que la sentència que tomba la modificació dels horaris de les terrasses del carrer Blai i Blesa establerta pel govern d'Ada Colau és un "toc d'alerta" cap al consistori. Un jutjat contenciós administratiu de la ciutat ha estimat el recurs del Gremi de Restauració de Barcelona contra la regulació del consistori, que obligava aquestes terrasses a tancar més aviat –abans podien fer-ho a la una de la matinada.

Mòdol ha explicat que "avaluaran" si recorren la decisió del jutjat, tot i que assegura que la intenció del consistori és crear una "ordenança flexible" que s'adapti a les necessitats dels restauradors, però també a les dels veïns: "Ens estan dient que la formulació que s'ha seguit no és la correcta, però la idea la mantenim", ha assegurat.

El consistori reconeix que l'ordenació de les terrasses és un tema complex. Segons Mòdol, si no és a través d'aquesta regulació especial que s'havia pensat per al Poble-sec, la flexibilització d'horaris es portarà a terme a través d'una ordenança general.