Societat 30/05/2012

L'arquebisbat de Barcelona diu que només el 5% dels edificis que no paguen IBI són de l'Església

Això suposa que el 95% restant pertany a edificis d'administracions públiques, altres confessions religioses o a entitats i fundacions sense ànim de lucre

Ara
1 min

BarcelonaNomés el 5% dels edificis exempts de pagar l'impost de béns immobles (IBI) pertanyen a l'Església catòlica. Això suposa que el 95% restant pertany a edificis d'administracions públiques, altres confessions religioses o a entitats i fundacions sense ànim de lucre. Aquest és el càlcul que ha fet la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i que l'arquebisbat de Barcelona assumeix per argumentar que no és l'únic organisme que no paga IBI. Segons ha explicat a l'ACN el delegat d'economia de l'arquebisbat, Antoni Matabosch, el debat ha sorgit en les últimes setmanes com a "cortina de fum" per tapar altres problemes.

Segons Matabosch, el pagament de l'IBI per part de tots els edificis de l'Església suposaria una "gran baixada" en els diners que es destinen a fins socials. Com que la polèmica ha sorgit fa poc i l'impost varia segons el municipi, l'arquebisbat no ha calculat quan li suposaria pagar aquest impost. A més, recorda que algunes de les seves propietats, que sí que tenen profit econòmic i no social, ja paguen l'IBI.

Matabosch ha explicat que l'arquebisbat té 15 milions d'euros de pressupost, però Càritas, per exemple, en té 20, que provenen bàsicament de donatius, i els dedica a més de 300 iniciatives socials. Les 200 parròquies de l'arxidiòcesi, per exemple, donen menjar a unes 150.000 persones regularment.

stats