Societat 19/09/2012

L'Audiència de Madrid arxiva la causa penal per l'accident de Spanair a Barajas

Amb aquesta decisió, deixen d'estar imputats els dos mecànics que el jutge instructor considerava possibles autors de 154 homicidis imprudents

Efe
1 min

MadridLa secció 15 de l'Audiència Provincial de Madrid ha arxivat la causa penal per l'accident de Spanair de Barajas el 20 d'agost de 2008, en què van morir 154 persones.

Així queda arxivada la imputació de dos mecànics de la companyia –Felipe García i José Antonio Viñuelas–, als quals el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Madrid, Juan Javier Pérez, que ha investigat el sinistre durant quatre anys, acusava de 154 delictes d'homicidi imprudent i 18 de lesions.

Posteriorment, els magistrats de la secció 15 de l'Audiència Pilar de Prada i Carlos Fraile han rebutjat diversos recursos presentats, entre els quals hi havia el de l'Associació de Víctimes, que reclamava la imputació de directius de Spanair, d'Aena i del fabricant de l'aparell, la companyia McDonnell.

Finalment, però, ni tan sols es mantindrà la imputació sobre els mecànics perquè l'Audiència considera que no hi ha prou elements per acusar cap persona concreta del que va passar.

stats