Societat 07/09/2011

L'Audiència Nacional investigarà els incidents al Parlament

Felip Puig indica que el Govern ja té els expedients a punt i que els farà arribar de seguida al jutge

Redacció
2 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco s'ha declarat competent per investigar els incidents de força i agressions a diputats catalans del 15 de juny a l'entrada del Parlament, moments abans d'iniciar-se la sessió per debatre els pressupostos del Govern per el 2011. Grups de radicals més o menys allunyats del moviment dels indignats van provocar agressions als diputats en un clima de crispació que va obligar al president del Govern, Artur Mas, a entrar en helicòpter. La Fiscalia va demanar el dilluns 5 de setembre que l'Audiència Nacional es declarés competent per investigar els fets.

A la interlocutòria, el jutge indica que l'Audiència Nacional és competent per investigar els fets del 15 de juny perquè el delicte va ser "contra les institucions de l'Estat" i per això demana al fiscal de Barcelona una copia íntegra de les diligències de la investigació i les gravacions dels fets per elaborar les diligències de la investigació. Finalment, fixa una fiança de 3.000 euros al sindicat de funcionaris Mans Netes perquè es personin com acció popular al procediment.

El Govern ja té els expedients a punt

Per altra banda, abans de conèixer al interlocutòria, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit avui a Cambrils que quan l'Audiència Nacional es declari competent per investigar l'assetjament sofert pels diputats al Parlament el 15 de juny passat, es portaran als autors davant de la Justícia. Segons Felip Puig, durant aquestes setmanes hi ha hagut problemes competencials per la denúncia del sindicat Mans Netes, que va interpretar que "el Parlament és una alta institució de l'Estat espanyol", i va originar "un petit conflicte competencial en el supòsit que l'Audiència Nacional s'acabi declarant competent".

"Sembla que l'informe del fiscal de l'Audiència Nacional va en aquest sentit, que és favorable, pel que estem esperant que el jutge corresponent es declari competent i, si és així, immediatament tant la fiscalia del TSJC com la Policia de Catalunya elevarem els expedients que tenim a punt i preparats i que, si no s'hagués produït aquesta distorsió competencial, ja estarien davant la Justícia en aquests moments", ha afegit Puig.

stats