TRIBUNALS
Societat 27/11/2010

L'Audiència jutja a partir de dilluns tres expresidents de Ferrocarrils per malversació de fons

La fiscalia demana quatre anys i deu mesos de presó per l'exconseller Albert Vilalta i sis anys per Enric Roig i Antoni Herce.

Redacció
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona jutja a partir d'aquest dilluns i durant una setmana tres expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per malversació de fons públics i prevaricació, ja que s'haurien augmentat injustificadament les retribucions que percebien durant els anys 90 amb la contractació irregular d'un pla de pensions que va suposar sobresous de fins a 2,7 milions d'euros per una quinzena de directius. Inicialment hi havia 16 directius imputats, però el jutge d'Instrucció en va excloure 12 i la fiscalia només n'ha acusat tres. La resta podrien ser condemnats a tornar els diners cobrats.

La fiscalia demana quatre anys i deu mesos de presó per Albert Vilalta, que va ser conseller de Medi Ambient en els governs de Jordi Pujol i secretari d'Estat d'Infraestructures amb el PP, i sis anys per Enric Roig i Antoni Herce.

Entre els anys 1991 i 2000, FGC va pagar un fons amb successives aportacions que van reportar 2,7 MEUR als directius. De fet, Vilalta no va arribar a cobrar les primes, perquè va cessar en el càrrec el 1991 per fer de conseller, però, segons la fiscalia, va participar en la idea.

A Enric Roig també se l'acusa de cobrar 39.305 euros en dietes il·legals per reunions amb directius, amb el conseller i altres trobades de treball i protocolàries.

stats