L'Audiència obre la porta a jutjar per lesions intencionals els mossos imputats per ferir Ester Quintana

El jutge instructor i la fiscalia volien delimitar el delicte a lesions imprudents, però el tribunal creu que també se'ls pot acusar de provocar les lesions amb dol eventual

L'Audiència de Barcelona ha acceptat un recurs d'Ester Quintana i ha admès la possibilitat que els dos mossos imputats per la pèrdua d'un ull de la dona el novembre del 2012 siguin jutjats per un delicte de lesions amb dol eventual. És a dir, lesions intencionals i acceptant la probabilitat que es produïssin, i no només per possibles lesions imprudents, com va dictaminar el jutge instructor i volia la fiscalia.

La pena per lesions imprudents va d'un a tres anys de presó, mentre que les lesions per dol eventual tenen una pena de sis a dotze anys de presó. El passat mes de maig, el magistrat instructor va tancar la investigació del cas determinant que els dos agents imputats fossin jutjats com a màxim d'un delicte de lesions imprudents per haver actuat de forma desproporcionada en una zona sense aldarulls greus. Però l'acusació particular va recórrer la decisió al·legant que el jutge instructor no podia delimitar tant el delicte, i havia de ser el tribunal sentenciador qui dictaminés si les lesions eren imprudents o doloses.