SOCIETAT
Societat 11/10/2012

L'Església s'encalla

Es commemoren 50 anys del Concili Vaticà II i s'eixampla la distància entre el discurs de la jerarquia eclesiàstica i la tasca social del cristianisme de base

Joan Serra
1 min
MISSES AMB MENYS FIDELS  L'Església ha comprovat la dificultat per aconseguir que el missatge arribi als ciutadans més joves.

BarcelonaEls catòlics invoquen el Concili Vaticà II quan es refereixen a un moment crucial de la història de l'Església, una cita de debat profund per casar renovació i tradició. Mig segle després –el papa Joan XXIII va encetar la cita conciliar l'11 d'octubre del 1962–, el món catòlic avalua què queda d'aquell intent de l'Església de posar-se al dia. El Concili Vaticà II va representar un diàleg entre renovadors i conservadors. Els crítics recorden que els documents elaborats fa 50 anys per marcar el rumb de l'Església han estat interpretats amb un prisma que frena les lectures en clau de progrés.

Sebastià Taltavull (bisbe auxiliar de Barcelona): "L'esperit del Concili és més actual que mai"

Joan Oñate (president d'Església Plural): "L'esperança en una nova Església s'ha esvaït"

Salvador Cardús (sociòleg): "La situació de l'Església catalana és gairebé esquizofrènica"

Joan Estruch (sociòleg): "Els bisbes catalans es permeten la discrepància"

Josep-Ignasi Saranyana (mossèn i membre del Pontifici Comitè de Ciències Històriques): "Els catalans som freds en qüestions de religió"

Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.

També hi podeu trobar una anàlisi del periodista Jordi Llisterri i una opinió de l'historiador Hilari Raguer.

stats